Kapitalnet
StartSparaTjänaLånaBoktips (ny!)Om KapitalnetSlut  

Tjänstepension

Tjänstepension är något din arbetsgivare ger dig, eller inte ger dig i vissa fall. För min del fick jag ingen tjänstepension på mina första jobb men har nu haft det på dom två senaste. På det förra fick jag motsvarande ungefär 12 % av lönen, uträknat med någon trappmodell, insatt på ett pensionssparande hos Länsförsäkringar. På nuvarande jobbet har vi en fast avsättning på motsvarande 4 % av lönen som avsätts hos Länsförsäkringar. Nu skulle man kunna tro att det är på samma konto, men varje företag köper sin egen försäkring vilket gör att det är vattentäta skott emellan dom båda. Således måste jag, trots att båda är hos Länsförsäkringar, sköta placeringarna av tjänstepensionpengarna dubbelt.

Och tyvärr är väl det bara början... För varje nytt jobb så blir det en ny försäkring. Det är inte speciellt många ställen man behöver ha jobbat på innan det blir ohållbart. Bloggen Life of a Stockman skrev om problemet för ett tag sen och föreslog ett pensionskonto. Här skulle man själv kunna välja ett ställe dit arbetsgivaren sätter in din pensionsavsättning. Han tyckte också att man kunde få göra egna insättningar till det, istället för att ha ett IPS-konto, och även PPM-pengarna kunde hamna där. En väldigt tilltalande lösning tycker jag! Läs gärna hela inlägget här:

Tjänstepension är viktigt!

Nu när problemen är avhandlade måste jag också tillägga att det här är viktigt. På mina nu tre år med tjänstepension har jag redan fått ihop lika mycket pengar som mina nio år med PPM har bärgat. Och tittar man bara på avsättningarna, som är det relevanta, så gick tjänstepensionskontot om PPM för ungefär ett halvår sen. Tjänstepensionen började ju avsättas till mig lagom när börsen stod på topp...

Du som har tjänstepension via kollektivavtal kan oftast byta förvaltare. Prata med din närmsta chef eller med någon på ekonomiavdelningen om hur du gör.

Du som har det via en ej kollektivavtalsansluten arbetsgivare får oftast vara nöjd med det du får. Det du kan göra är dock att ta med ytterligare pensionsavsättningar som en idé på lönesamtalet.

Du som inte har någon alls bör ta ett snack med din chef om saken!

Traditionell eller fond?

Hos tjänstepension är det precis som med privat pensionssparande att det går att välja mellan traditionell eller fond.

Med en traditionell så tar förvaltaren hand om pengarna som denne vill och du behöver inte bry dig det minsta. De flesta påstår, som du säkert märkt, att det är just dom som har fått pengarna att växa mest... vilket säkert stämmer för det som dom jämför med. Problemet är att det finns så många tidsspann och jämförelsetal att det går att säga för nästan vem som helst. Det är helt enkelt väldigt svårt att jämföra, och tyvärr är dom inte så intresserade av att hjälpa dig objektivt, så titta därför primärt på avgifterna. Låga avgifter är alltid bra!

Personligen föredrar jag att välja fonder själv och skulle, om jag fått välja, ta en sådan förvaltning. Nu fick jag inte välja, men det jag fick var att jag kan förvalta pengarna själv - så jag är nöjd med det. Tyvärr är utbudet av fonder ofta ganska begränsat så det är svårt att ge några direkta råd. Men läs gärna min artikel om att välja fonder för att få lite vägledning.

Denna sida uppdaterades senast 20110716

Tipsa om denna sida!